Stichting Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen
Stichting Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen
 Met verwijzing 
Productcode 45A04
Locaties Haren GN en Breda

Galderseweg 65, 4836AC Breda

  088-5858200
  Bereikbaar: werkdagen

Stichting Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen

Uitgebreide omschrijving

Koninklijke Visio Onderwijs Breda is een school voor kinderen met een meervoudige beperking in de leeftijd van vier tot twintig jaar. Naast een visuele beperking hebben alle leerlingen een verstandelijke beperking. Daarnaast hebben veel leerlingen nog extra beperkingen zoals motorische beperkingen, een aan Autisme Spectrum Stoornis (ASS) verwante beperking of bepaalde syndromen. Het onderwijsaanbod bereidt de leerlingen voor op hun vervolgbestemming en op deelname aan de samenleving.
De school biedt een warme, veilige omgeving aan leerlingen en ouders. Alles in en om de school is volkomen aangepast aan de doelgroep: de gangen zijn leeg en overzichtelijk en de klassen zien er uitnodigend en geordend uit. Het zwembad wordt gebruikt voor diverse lessen. Het uitgangspunt is de leerling als uniek persoon. Per leerling wordt gezocht naar een specifieke manier waarop hij of zij iets kan leren. Er wordt gekeken naar wat het kind zou kunnen en niet naar wat het kind niet zou kunnen. Ontwikkeling van de leerling, op zijn of haar eigen niveau, staat altijd voorop.

Visio onderwijs Breda werkt veel met contrastrijk en tactiel (tastbaar) materiaal, reliëfkaarten en vergrotingsmateriaal. Leerlingen die speciale aandacht nodig hebben krijgen bij ons vakken als rekenen en lezen, maar ook speciale lessen en trainingen. Bij slechtziende leerlingen wordt gewerkt met bijvoorbeeld methoden om hun visuele vermogen te vergroten en de coördinatie tussen oog en hand te verbeteren. Speciale aandacht besteden we aan de zintuiglijke ontwikkeling, de sociaal-emotionele ontwikkeling, de oriëntatie- en mobiliteitsontwikkeling en aan vakken als muziek, drama en bewegingsonderwijs. Daarnaast is het leren gebruiken van digitale media een belangrijk onderdeel van het onderwijsprogramma van Visio. Waar mogelijk worden leerlingen ook voorbereid op schoolse vaardigheden zoals rekenen en lezen (braille).

De groepen binnen de scholen van Visio zijn klein. Kinderen worden ingedeeld met leeftijdsgenoten die zoveel mogelijk op hetzelfde ontwikkelingsniveau zitten. Zo kunnen ze van en met elkaar leren. Ook kunnen leerlingen individuele begeleiding het onderwijs biedt Visio zorg op maat. Dit kan bestaan uit hulp bij eten en drinken, verzorging, het uitvoeren van medische handelingen en diverse onderwijs voorwaardelijke vormen van therapie.

Laatst bijgewerkt: 17-05-2022

Specificaties

KvK 08168183
AGB WMO 41411113
AGB Jeugd 41411113
Telefoonnummer 088-5858200
Website http://www.visio.org 
Aantal werknemers
500+
Zorgsoorten Jeugd Begeleiding
Leeftijd Jeugd (tot 18 jaar), Jongvolwassenen (18 t/m 27 jaar) en Volwassenen (18 t/m 66 jaar)
Specialisme Zintuiglijke beperking
Locatie aanbod Verblijf op locatie en Op locatie
Meertaligheid
Productcodes 45A04 Begeleiding basis

Locaties

Diensten van deze organisatie zijn beschikbaar op de volgende locaties:
Haren GN 
Rijksstraatweg 286, 9752CL Haren GN
Bereikbaar: werkdagen
Breda 
 Hoofdvestiging
Visio Onderwijs Breda
Galderseweg 65, 4836AC Breda
Bereikbaar: werkdagen

Diensten

 

Wat vind je van deze informatie?

  
Aanbod bestaat niet meer
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: