Informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid

Op deze website vind je alles over de ontwikkeling van betrouwbare opvoedinformatie en hoe jij dat kunt gebruiken.

  • Knieklachten

   Als je kind intensief sport, kan je kind last krijgen van pijn in de knie. De pijn heeft bij jongens vaak een andere oorzaak dan bij meisjes. Waardoor komen de knieklachten en wat kun je eraan doen?
   Laatst bewerkt: Nov 2022
  • Seksuele ontwikkeling 6-9 jaar

   Vanaf zes jaar worden kinderen steeds nieuwsgieriger naar hun eigen geslachtsdeel en ook naar dat van anderen. Verliefde gevoelens, maar ook schaamte en onzekerheid kunnen een rol gaan spelen. Wat kun je doen om de seksuele ontwikkeling in goede banen te leiden?
   Laatst bewerkt: Jul 2022
  • Pleegouders

   Pleegouders nemen tijdelijk een kind gedwongen of vrijwillig in huis. Waar kun je je aanmelden als pleegouder en wat gebeurt er na je aanmelding?
   Laatst bewerkt: Sep 2022
  • Oorontsteking

   Een oorontsteking uit zich in pijn in het oor, soms met vocht, en geneest vaak vanzelf. Wat kun je doen, wanneer helpen buisjes en wanneer ga je naar de huisarts?
   Laatst bewerkt: Sep 2022
  • Lachgas

   Lachgas zorgt ervoor dat de hersenen tijdelijk geen zuurstof krijgen na inademen. Deze partydrug wordt steeds meer gebruikt door jongeren. Wat zijn de risico’s en hoe praat je erover met je kind?
   Laatst bewerkt: Nov 2022
  • Genderidentiteit en transgender

   Genderidentiteit gaat over of je kind zich man, vrouw of iets anders voelt. Wat is genderexpressie en hoe ga je er mee om als je kind aangeeft transgender te zijn?
   Laatst bewerkt: Jul 2022
  • Speeltips

   Peuters spelen het liefst in de buurt van een vertrouwd persoon en gaan vaak nogal ruw om met hun speelgoed. Met welke speeltips kun je rekening houden bij je kind?
   Laatst bewerkt: Jul 2022
  • Gewicht

   Pasgeboren baby's wegen tussen de 2500 en 4500 gram. Wat zijn de oorzaken en gevolgen van een te laag of hoog geboortegewicht en hoe hou je de groei en ontwikkeling bij?
   Laatst bewerkt: Sep 2022
  • Genderidentiteit en transgender

   Rond het derde jaar leren kinderen hun geslacht en ontwikkelen een genderidentiteit. Wat is genderexpressie en hoe ga je er mee om als je kind zegt transgender te zijn?
   Laatst bewerkt: Jul 2022
  • Groei en ontwikkeling

   De middelste lijn op een groeicurve helpt de ontwikkeling van je kind in de gaten te houden, al is vooral de eigen groeilijn belangrijk. Hoe houd je bij of je kind goed groeit?
   Laatst bewerkt: Sep 2022
  • Genderidentiteit en transgender

   Bij sommige pubers komt hun genderidentiteit niet overeen met hun geslacht: een jongen voelt zich dan een meisje, en een meisje een jongen. Hoe ga je hiermee om?
   Laatst bewerkt: Nov 2022