Dagbesteding licht
AMO Actieve Opvang B.V.
 Met verwijzing 
Productcode
41A22
Locatie
Loon op Zand

AMO Actieve Opvang B.V.

AMO biedt actieve, creatieve en uitdagende begeleiding aan kinderen en jongvolwassenen met een (verstandelijke) beperking en/of gedrags- en ontwikkelingsproblemen.

Bedrijfsprofiel

Dagbesteding licht

Uitgebreide omschrijving

AMO biedt actieve, creatieve en uitdagende begeleiding aan kinderen en jongvolwassenen met een (verstandelijke) beperking en/of gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Samen met de begeleiders werken zij aan verdere stimulering van hun sociaal emotionele ontwikkeling, praktische vaardigheden en zelfredzaamheid. Doordat de kinderen buitenshuis begeleiding ontvangen wordt de thuissituatie ontlast. Dit alles vindt plaats in een uitdagende en prettige omgeving, individueel of samen met leeftijdsgenoten zowel na schooltijd, in de weekenden, avonden en in de vakanties. AMO vervoert de kinderen met eigen taxi’s, waardoor overgangssituaties te begeleiden zijn en het mogelijk is om goed af te stemmen met scholen en ouders/verzorgers.

Wat is de methodiek/aanpak van ondersteuning?

Op kindniveau betekent dit dat AMO er vanuit gaat dat een individu pas waardevolle begeleiding kan krijgen op het moment dat de eerste graadstrategie, de context gedefinieerd is. Vervolgens wordt de begeleiding gestart vanuit de tweedegraads strategie, het ”zelf”. Deze begeleiding moet zich richten op het versterken van de beschermende factoren en de competenties in samenwerking met het sociale systeem om het kind heen. Het resultaat zal zijn dat het probleemgedrag zal afnemen en het kind versterkt zijn in hun competenties, waardoor ze zich verder kunnen ontwikkelen en ontplooien binnen de maatschappij. Wat leidt tot het evalueren binnen de derde graadstrategie. Dit laatste betekent dat er opnieuw gekeken gaat worden naar de eerstegraads strategie die op dat moment moet gaan aansluiten bij de nieuwe hulpvraag en mogelijkheden van het kind. Waarna vervolgens ook vanuit de tweedegraads strategie weer nieuwe interventies ingezet kunnen worden, enz.
Door dit voortdurende cyclische proces zal AMO voortdurend met het kind op zoek zijn naar de beste voorwaarden, begeleiding en doelstellingen, waarbinnen alle kinderen tot groei, stabilisatie of ontwikkeling zullen komen.

Laatst bijgewerkt: 18-10-2022

 Met verwijzing 

Voor het aanvragen van dit product heb je een besluit van de gemeente nodig.

Productcode: 41A22 Dagbesteding Licht

Specifieke kenmerken
Voor de jeugdige met matige tot ernstige problematiek door een beperking, stoornis of aandoening.
Groepsgrootte vanaf 5 jeugdigen per groep.

Opleidingsniveau
Minimaal MBO, HBO onder verantwoordelijkheid van een HBO SKJ-geregistreerd medewerker

Duur
Maximaal 2 dagdelen per dag en 9 per week
Bij logeren maximaal 2 dagdelen per etmaal
 

Specificaties

Soort aanbod
Met verwijzing
Productcode
41A22 Dagbesteding Licht
Vestigingen Moleneind 25, 5175NZ Loon op Zand
Leeftijd Jeugd (tot 18 jaar)
Leeftijd Jeugd 6-12 jaar en 12-18 jaar
Specialisme (licht) Verstandelijke beperking, Opvoed- en opgroeiproblematiek, Ontwikkelingsstoornis/- problematiek, AD(H)D, Autisme en Hechtingsproblematiek
Meertaligheid
Locatie aanbod Ondersteuning op locatie
Wachtlijst in weken 0

Locaties

Deze dienst is beschikbaar op de volgende locatie:
Loon op Zand 
Moleneind 25, 5175NZ Loon op Zand
Bereikbaar: werkdagen
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Aanbod bestaat niet meer
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: