Iris praktijk voor speltherapie en ouderbegeleiding
Iris praktijk voor speltherapie en ouderbegeleiding
 Met verwijzing 
Productcode 45A65
Locatie Breda

Bavelselaan 182, 4834TG Breda

  06 28968522
  Bereikbaar: werkdagen

Iris praktijk voor speltherapie en ouderbegeleiding

Uitgebreide omschrijving

Als beeldend therapeut en pedagoog help ik kinderen en jongeren, die vastlopen door vervelende gebeurtenissen en nare gevoelens die niet weggaan. Bijvoorbeeld door het verlies van een dierbare, een scheiding, een ziekenhuisopname of pesten op school. Of maakt u zich zorgen om angsten, boosheid, onrust, teruggetrokken gedrag, hooggevoeligheid, verdriet? Elk kind of jongere zie ik als individu. Wat speelt er specifiek bij dit kind? Samen gaan we kijken: wie ben jij? En hoe kan ik jou helpen. Dat doen we spelenderwijs, via spel, tekeningen of andere creatieve uitingen. Als een kind niet wil of kan praten, ‘spreken’ zijn beelden. Omdat deze persoonlijke aanpak maatwerk is kan het in zoveel gevallen de oplossing zijn.

Mijn praktijk aan huis is een heel bewuste keuze: in een fijne huiselijke, rustige omgeving is het nog gemakkelijker om echt contact te krijgen en samen stappen te maken.

In het algemeen staat bij jonge kinderen het spel centraal. Maar er wordt ook veel gewerkt met verhalen en tekeningen. Bij oudere kinderen (vanaf middelbare schoolleeftijd) is de werkwijze meer gericht op het gesprek (coaching). Er is ruimte voor allerlei creatieve uitingsvormen.

Werkwijze:
Op basis van het eerste oudergesprek (anamnese) en de observatie van het kind (in 4-6 sessies) wordt de specifieke problematiek vastgesteld en het plan voor therapie besproken. Soms blijkt dat een andere manier van aandacht of andere accenten in de opvoeding voldoende is om het kind te helpen. Of er wordt besloten een therapeutisch proces op te starten. Het therapietraject wordt afgesloten met een gesprek met de ouders. Er worden concrete tips en adviezen voor de toekomst meegegeven.

Laatst bijgewerkt: 17-05-2022

Specificaties

KvK 63653818
AGB WMO 90061049
AGB Jeugd 90061049
Telefoonnummer 06 28968522
Website https://www.irispraktijkbreda.nl 
Aantal werknemers
0-10
Zorgsoorten Jeugd Vaktherapie
Leeftijd Jeugd (tot 18 jaar)
Specialisme Echtscheidingsproblematiek, Hoogbegaafdheid, (licht) Verstandelijke beperking, Ontwikkelingsstoornis/- problematiek, AD(H)D, Angststoornissen, Autisme, Depressie, Dwangstoornissen en Hechtingsproblematiek
Locatie aanbod Op locatie
Meertaligheid
Productcodes 45A65 Vaktherapie

Locaties

Diensten van deze organisatie zijn beschikbaar op de volgende locatie:
Breda 
Bavelselaan 182, 4834TG Breda
Bereikbaar: werkdagen

Diensten

Vaktherapie
 

Wat vind je van deze informatie?

  
Aanbod bestaat niet meer
Informatie is niet actueel
Anders, namelijk: